zondag 9 januari 2011

Bubbels, zeepbellen, schuim van het land

door Cor Stoker

Het nieuwe jaar is weer begonnen, menigeen dronk bubbels, schoot een vermogen aan vuurwerk en maakte zich GEEN zorgen om het milieu, luchtkwaliteit en wat we inademden of hoe dier en kind angstig wegkropen vanwege het lawaai, niettemin wens ik u allen een voorspoedig en vooral gezond 2011.

Laten we eens kijken waarmee het nieuwe jaar ons al verraste, of was het verassen, want in Moerdijk was een enorme chemische brand, vette dikke rookwolken trokken over het land, honderden waren betrokken bij het beheersen van deze calamiteit, de nachtmerrie was, dat ook een vlakbij gelegen ander opslagbedrijf de lucht in zou gaan, dus alle hens aan dek.


Spectaculaire beelden kluisterden menigeen aan de buis, maar ieder weldenkend mens wist dat met die rook en brand was het niet pluis, zoals gewoonlijk werden we sussend en badinerend gerust gesteld, men verzekerde ons de rook was NIET giftig er was GEEN gevaar voor de volksgezondheid, terwijl op ieder pakje sigaretten al vermeld staat dat roken dodelijk en schadelijk voor de gezondheid is, maar een vette kilometerslange en dikke rookwolk was onschuldig, althans volgens onze regenten.

Brandweerlieden vochten een weergaloze strijd, daarvoor is maar één opmerking mogelijk, chapeau dames en heren, jullie stonden in de frontlinie en streden een magnifieke strijd, maar chemie en oplosmiddelen waarvan 80 pagina’s de lijst van stoffen beslaan, is en kan NOOIT onschuldig zijn, maar alsof de burgers van dit land een soort imbecielen zijn oreerde men dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was.

Informatie was slecht of niet bereikbaar voor de directe omwonenden, websites lagen plat, telefoonnummers werkten niet of slecht, sirenes werden niet gehoord want de meeste huizen zijn te goed geïsoleerd en het adagio van weltrusten ga rustig slapen, hou even de ramen en deuren gesloten, was zo ongeveer het enige wat een ziek systeem naar buiten bracht.

Vervolgens oreerde men de volgende dag, dat we maar even GEEN groenten uit eigen tuin moesten gaan eten, als je in de baan van de rook en neerslag woonde, ook kinderen en huisdieren moesten maar even niet met roet in aanraking komen, maar er was nog steeds geen gevaar voor de gezondheid.

Ik kreeg acuut een déjà-vu want tijdens de Bijlmerramp hoorden we exact hetzelfde verhaal en ondanks dat veel mensen, te veel mensen, onverklaarbare ziekteverschijnselen kregen en ook medewerkers die langdurig in de hangar waar de brokstukken opgeslagen werden aanwezig waren ziek werden, ontkende men in alle toonaarden dat het kwam door de ramp, er was jawel u weet het al GEEN gevaar voor de volksgezondheid geweest en dus was er niets aan de hand, slechts een toevallige samenloop van omstandigheden.

Langer geleden was er een brand bij het toenmalige Duphar in Weesp, ook daar werden de schoonmakers en opruimers ziek en enkelen stierven aan vreemde ziektes. Er is zelfs een documentaire van de omroep ooit over gemaakt en van het illegale storten van het zwaar giftige afval hebben we het beroemde en beruchte Pikmeerarrest overgehouden die bestuurders vrijwaren van vervolging door dit soort schandalig wanbeleid.

Het is bijkans een soort van parodie geworden hoe onze overheden, magistraten en persvoorlichters de bevolking desïnformeert, voorliegt en op het verkeerde been zet zoals men ook deed bij de brand in Drachten bij ATF, waar later wel degelijk werd aangetoond dat er kankerverwekkende stoffen in de lucht en grond waren terecht gekomen.

Wie nu nog gelooft in de oprechtheid, eerlijkheid en betrokkenheid van onze regentenklasse is of erg naïef, dom of leeft in een droomwereld. Hun beloftes zijn niets waard, hun leugens zijn doorzichtig als glas, maar ja u weet het wel ze pakken hun jas, heffen het glas, doen een plas en roepen dat het allemaal wel goed was en ondertussen traineert men alles en iedereen die hen voor de voeten loopt.

Vraag maar eens aan Fred Spijkers die ooit de moed had een directe leugen van defensie over slecht functionerende mijnen te openbaren, hetgeen een dodelijk ongeluk tot gevolg had. Pas na een jarenlang gevecht (Op 27 oktober 2006 verscheen bij uitgeverij De Papieren Tijger het boek 'Een man tegen de staat', over de lotgevallen van deze Spijkers) kreeg hij eerherstel, maar traineerde de overheid tot voor kort nog de laatste afwikkeling van dit smakeloze verhaal.

Politie en justitie blunderen dat het een lieve lust is, commissarissen getuigen voor de TV dat ze een wet die hen niet bevalt, gewoon of niet uitvoeren of geen prioriteit toekennen. Het is maar dat u het weet, aangiftes worden niet opgenomen of terzijde geschoven en ondertussen dalen uiteraard de criminele cijfers, want we mochten ons eens onveilig gaan voelen.

Ondertussen is Mark Rutte de weg kwijt geraakt. Het kabinet wil namelijk een opleidingsmissie naar de zandbak vol loodvergiftiging sturen om aldaar de corrupte en onderbetaalde agenten door ons land te laten opleiden. Was de vorige missie al een opbouwmissie (hetgeen teveel menselijk leed heeft teweeg gebracht) hebben we nu een nieuw eufemisme gevonden, de “opleidingsmissie” ondersteund door vier F16 straaljagers.

Opnieuw worden we voorgelogen en wat ze daar in de Haagse Kaasstolp ook beweren, bedenk de leugen regeert, zoals we ook worden belogen over steun aan zwakke landen en banken die ONS geen geld zouden gaan kosten. Ga dat maar eens aan de Jager vragen. Zalm verkwanselde onze harde gulden voor de boterzachte euro, Bos gooide de trossen los om banken te redden, maar zoals altijd wordt de burger de rekening gepresenteerd en worden bejaarden en onschuldige kinderen massaal door hun wanbeleid gedupeerd.

Er gebeurden echter ook andere dingen in dit pas begonnen jaar. Een Rotterdams icoon stierf, Coen Moulijn een virtuoos voetballer ging van ons heen, vriend en vijand van Feyenoord waren ineens één, een legende van de grasmat ging van ons heen, het afscheid was grandioos. Maar ook een andere legende ging dood. Bobby Farell van Boney M, het slangenmens en entertainer, kreeg in Amsterdam een waardig afscheid. Ook hij was een icoon en beide gelegenheden maakten dat ik even weer trots was op het landje waar ik in woon, omdat de mensen lieten zien, dat zij hun iconen een waardig afscheid gunden

Vuurwerk was en is in handen van gekken en dwazen een gevaar voor lijf en leden, maar dat is ook een auto, bromfiets of scooter, het echte gevaar voor de volksgezondheid en uw en mijn lijf en leden is de leugenfabriek dat zichzelf heeft benoemd tot de elite, die deskundig het onderwijs, de zorg en het ondernemerschap in dit mooie landje achter de duinen hebben verboord en vermoord met hun waanzinnige, ondoordachte vernielingen, die zij steevast vernieuwingen noemden.

Het nieuwe jaar is slechts ruim een week oud, maar de rook van het vuurwerk is nauwelijks opgetrokken of we zitten alweer met ettelijke onverteerbare brokken, met dank aan hen die ons beroepsmatig schijnbaar verplicht enkel en alleen maar voorjokken. De waarheid spreken is verboden, rechten op vrije meningsuiting worden beperkt, dat is wat mensen zoals ik sterkt om te blijven ageren tegen hen die ons regeren


reageren kunt u o.a op mijn weblog of op het forum de mooiste stek

Geen opmerkingen: