zondag 15 juli 2007

Linkse zwaluwen


door TP

Het is net kwart over tien in de avond. Nog even zit ik lui achterover in m'n tuinstoel. Het begint aardig te schemeren en nog slechts enkele van de honderden zwaluwen, die hier dagelijks speels over vliegen, zijn overgebleven. Ze vliegen laag over mij heen in verwoede pogingen hun nesten op te zoeken. Vlak onder de dakgoot voor het raam, waarachter ik vaak in mijn 'cockpit' achter de computer zit, is zo'n nest. Twee, drie keer vliegt de gierzwaluw aan, maar komt verkeerd uit en maakt een nieuw rondje om aan te vliegen. Dan is het raak. Slechts een korte tik tegen de onderkant van het zink van de dakgoot was te horen. Toen was het stil. Het betekent, dat daar jongen zitten, want zij maken alleen dan gebruik van een nest. Normaal gesproken brengen zij de nacht al zwevend door tot grote hoogte gestegen om langzaam al rustend naar beneden te zweven. Ook de pogingen van de andere moeten uiteindelijk gelukt zijn, want er was geen zwaluw meer te bekennen.Hoeveel pogingen zouden die linkse Kamerleden eigenlijk willen ondernemen om Hamas op andere gedachten te willen brengen? Op hun rondreis door het Midden-Oosten - vast niet uit eigen zak - bleek dat de PvdA’ers Martijn van Dam en Harm Waalkens, Harry van Bommel (SP) en Mariko Peters (GroenLinks) op eigen houtje plots een ontmoeting hadden ingelast met een hoge vertegenwoordiger van de radicaal islamitische Hamas. Osama Hamdan was de naam. Aangenaam! Die naam alleen al had ze moeten waarschuwen! Maar zie hier een uittreksel van het interview met hem bij Al-Manar TV van 2 april 2007:
"We in the Hamas movement will not accept any solution that would deny us our rights or detract from our principles. In other words, I will not accept a agreement saying that at the end of the day, Haifa, Jaffa, and Acre are Israeli cities, and part of the Israeli land. It should, at the very least, say that these cities cannot be liberated or regained today, but I will not accept any solution that prevents any future Palestinian generation from acting to liberate and regain the rest of the Palestinian land, if the current generation is incapable of accomplishing this."

Men kan duizenden pogingen ondernemen Hamas op andere gedachten te brengen, maar zij heeft slechts één doel, en dat is de vernietiging van Israël.
En vanzelfsprekend noemen onze linkse Kamerleden het onderhoud nuttig. Waar dat nut dan uit bestaat zal wel altijd een raadsel blijven. Zo deelde men mee::
„Op elke kritische vraag die je stelt, komt geen antwoord maar een wedervraag. Dat schiet niet op.”
Zeer nuttig dus.
Zolang in 'Palestijnse' schoolboeken - mede door ons land gesubsidieerd - Israël nog steeds niet is opgenomen in de aardrijkskundeboeken, weet men al genoeg. Men zou uit de leerboeken alle antisemitische propaganda verwijderen, maar men kan er nog altijd in vinden hoe men voor Joden moet oppassen, want zij zijn verraderlijk. En dat het laatste en onvermijdelijke resultaat van de Jihad bestaat uit de overwinning van de moslims op de Joden. In een ‘Palestijns’ taalboek krijgen de leerlingen de volgende schokkende vraag voorgeschoteld:
De zionistische vijand kan je herkennen aan: A: zijn stank. B: zijn gewoonte iedereen te bedriegen. C: zijn lafheid. D:zijn lichaamslengte.
En het zijn nog maar enkele voorbeelden van de haat die de 'Palestijnen' hun kinderen van jongs af aan bijbrengen.

Onze linkse zwaluwen zullen echter nog vaak verkeerd aanvliegen, zo mogen wij voorspellen. Mijn dakgoot is zeker weten te hoog voor hen gegrepen.

Geen opmerkingen: